Om Nordstjernen

Nordstjernen med sejl

Jagten Nordstjernen, blev bygget i Middelfart i 1872 af skibsbygger Hans Illum. Nordstjernen er den næst ældste jagt i Danmark, og er på grund af sin historiske betydning blevet erklæret bevaringsværdig af Skibsbevaringsfonden. Skibsbevaringsfondens retningslinjer for vedligeholdelse af bevaringsværdige skibe er udgangspunkt for al vedligeholdelse af Nordstjernen.

Nordstjernen har i sin lange levetid gennemgået et meget omfattende reparationsforløb. Det sidste er, at filosoffen John Engelbrecht, siden 2006 har restaureret skibet i samarbejde med frivillige ildsjæle, erfarne skibstømrere og skibssmede fra Lillebælt-Værftet, Lillebælt-Værftets Venneforening og Skibsbevaringsfonden.

I 2009 har skibet været i Ebeltoft på Fregatten Jyllands Værft og fået ny mast, bovspryd, bom og øvrige rundholdter, samt håndsmedede beslag. Skibet nærmer sig sin færdiggørelse, idet der nu kun mangler sejl.

Dette forhindrer dog ikke skibet i at blive brugt til sit formål. Formålet med Nordstjernen er primært at dokumentere skibets historie og bruge skibet som et fortælle-, udstillings- og event-skib med maritim kulturhistorie, sejlervisdom, poesi og filosofi.

Jagten Nordstjernens Venner blev etableret i efteråret 2013, med det formål at vedligeholde og drive skibet. Efterfølgende er Jagten Nordstjernen af John Engelbrecht overdraget til Fonden for Jagten Nordstjernen af 1872.

Nordstjernen ligger i “Middelfart Gammel Havn”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   IMG_0680